zondag 26 mei 2013

PASTA SALADE


Deze pastasalade maakte ik van te voren en hebben wij gegeten bij de verse tomatensoep.

Benodigdheden:
- 300-400 gram stevige pasta (penne of fussili)
- 2 appels (granny smith of andere friszure appel)
- 150 gram verse geitenkaas (van die zachte, smeuiige of geitenkaas met honingsmaak
  kant en klaar in kleine plakjes/vlokjes)
- 50 gram walnoten gehakt
- 100 gr rucola
- zongedroogde tomaatjes in stukjes gesneden
- flinke scheut vloeibare honing
- wat olijfolie
- eventueel in kleine stukjes gerookte kipfilet

Bereidingswijze:
Kook de pasta beetgaar met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en afkoelen. Schil de appels en snijd ze in smalle parten. Snijd de geitenkaas in dunne plakjes. Knip de rucola in stukjes. Meng de pasta met een klein beetje olijfolie in een grote kom. Voeg de appel, geitenkaas, walnoten, tomaat en rucola toe en eventueel de kipfilet. Sprenkel er wat honing over naar smaak.

Bron: www.mariellesrecepten.nl

Geen opmerkingen: