woensdag 1 mei 2013

STOOFPOT GEMENGDE GROENTE


Een gerecht welke je weer van te voren klaar kunt maken. Ook te maken als je bijv. boontjes en worteltjes te veel hebt ingekocht. Dat wat je hiervan te veel hebt ingekocht kun je dan opmaken in dit gerecht. Vandaag hierbij zelf gemaakte appelmoes gegeten (ook van te voren klaar gemaakt). Makkelijk gedaan met de aardappelen namelijk voor gekookte aardappelen hierbij gegeten.

Benodigdheden (4 personen):
- 1 dubbele kipfilet
- 50 gr. boter of margarine
- 100 gr. sperziebonen
- 100 gr. wortelen
- 1 kleine courgette
- 2 tomaten
- 1 dl. witte wijn
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- zout
- peper

Bereidingswijze:
Snijd de dubbele kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout. Verhit 50 gram boter of margarine en bak de kip rondom bruin. Maak de sperziebonen, wortelen, courgette en tomaten schoon. Snijd de tomaten in grove stukken. Voeg ze toe aan de kip. Schenk er 1 dl witte wijn erbij en stoof alles afgedekt in circa 15 minuten gaar. Strooi er vlak voor het serveren 2 eetlepels fijngehakte peterselie overheen. Lekker met wilde en witte rijst. Maar kan ook gewoon met aardappelen.


Bron: internet

Geen opmerkingen: