woensdag 22 mei 2013

RODE BONEN MET GEITENKAAS



Het recept vermeld als serveersuggestie met rijst of aardappelpuree. Wij hebben het zo gegeten zonder er wat bij. Volgens mij zal een salade er ook wel lekker bij smaken.

Benodigdheden (4 personen):
- 2 blik rode bonen (ca. 350 gr. per blik)
- 4 el wokolie of arachideolie
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 2 st. rode paprika, zonder zaadjes, in repen
- 2 st. gele paprika, zonder zaadjes, in repen
- 4 lente-/bosuitjes in stukjes van 2 cm (een gewone ui kan ook)
- 1 el versgehakte tijm of 1 tl. gedroogde tijm
- flinke mespunt paprikapoeder
- zout en versgemalen peper
- 200 gram zachte geitenkaas, in blokjes of verkruimeld

Bereidingswijze:
Giet de bonen af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok. Fruit hierin de knoflook en roerbak de paprika 4 minuten. Schep de bosui, tijm en bonen erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg paprikapoeder en zout en peper naar smaak toe. Serveer het gerecht bestrooid met de geitenkaas.

Bron: receptkaart van de Plus

Geen opmerkingen: