Een lekkere soep. Van te voren klaar te maken. Zelf heb ik hier de pastasalade bij gegeten. Dit allebei al op een eerder tijdstip klaargemaakt. Makkelijk toen ik eigenlijk weinig tijd had om te koken maar wel gezond wilde eten. Deze soep heb ik alleen maar warm moeten maken.
- 750 gram roma tomaten (ik heb gewone tomaten genomen)
- 1 ui
- 1 kleine winterpeen
- 1 tl verse tijm
- 1 bolletje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 rundvlees bouillonblokjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl suiker
- peper en zout
Bereidingswijze:
Snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte. Snij de halve uien en een halve winterpeen in kleine stukjes. Snij de tijm fijn. Los de 2 bouillonblokjes op in circa 0,75 liter heet water (voor een dikkere soep beetje maïzena of allesbinder toevoegen). Verhit de olijfolie in een soeppan op zacht vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut. Pers het teentje knoflook en voeg deze toe. Voeg de ui, winterpeen en peper en zout toe en bak al roerende ca. 5 minuten totdat de ui zacht wordt. Voeg de bouillon, de tomaten en de tijm toe en kook dit 10 tot 15 minuten tot de tomaten uiteen vallen. Voeg de suiker toe. Pureer het mengsel met een staafmixer. Soep goed verwarmen voor het opdienen.
Bron: www.ah.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten