Dit is een lekker fris gerecht. In het originele recept wordt het gegeten met visschnitzel. Zelf heb ik er kipkluifjes bij gedaan. Smaakte ook prima.
Benodigdheden (4 personen):
- 2 uien
- 1 goudreinet (of jonagold) Zelf heb ik er 2 appels door gedaan
- 1 schaaltje gekookte rode bieten (500 gr)
- 4 eetlepels boter
- 2 eetlepels kruidenazijn
- 1 pak aardappelpuree voor stamppot (ik heb zelf aardappelpuree gemaakt ben niet zo
van de pakjes)
- 1 eetlepel franse mosterd
Bereidingswijze:
Ui pellen en snipperen. Appel schillen en in stukjes snijden. Bieten pellen en in blokjes snijden. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en uien ca. 4 minuten fruiten. Bieten, appel en kruidenazijn bij uien voegen en ca. 8 minuten goed meeverwarmen. Aardappelpuree vermengen met het bietenmengsel. Op smaak brengen met mosterd.
Bron: Albert Heijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten