zondag 19 mei 2013

BIETEN STAMPPOT

Dit is een lekker fris gerecht. In het originele recept wordt het gegeten met visschnitzel. Zelf heb ik er kipkluifjes bij gedaan. Smaakte ook prima.

Benodigdheden (4 personen):
- 2 uien
- 1 goudreinet (of jonagold) Zelf heb ik er 2 appels door gedaan
- 1 schaaltje gekookte rode bieten (500 gr)
- 4 eetlepels boter
- 2 eetlepels kruidenazijn
- 1 pak aardappelpuree voor stamppot (ik heb zelf aardappelpuree gemaakt ben niet zo
  van de pakjes)
- 1 eetlepel franse mosterd

Bereidingswijze:
Ui pellen en snipperen. Appel schillen en in stukjes snijden. Bieten pellen en in blokjes snijden. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en uien ca. 4 minuten fruiten. Bieten, appel en kruidenazijn bij uien voegen en ca. 8 minuten goed meeverwarmen. Aardappelpuree vermengen met het bietenmengsel. Op smaak brengen met mosterd.

Bron: Albert Heijn

Geen opmerkingen: