zaterdag 8 juni 2013

VISSOEP (MAALTIJDSOEP)

Wij eten deze vissoep al heel wat jaren als maaltijdsoep. Daarbij stokbrood of nu soms ook naanbrood. Als je hierna nog een toetje neemt kan deze soep prima als maaltijdsoep.

Benodigdheden (4 personen):
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 el (olijf) olie
- 1 blikje tomatenpuree (groot)
- paprikapoeder
- knoflook
- aardappels (3 middelgrote)
- 100 gr spaghetti
- witte wijn (semi sec, bordeaux bijv.)
- 250 gr diepvriesgarnalen
- pakje Iglo vissoep (soepterrine) Zie hieronder welke wordt bedoeld. Staat bij de AH
  in het vriesvak

Bereidingswijze:
Paprika in stukjes snijden. Ui snipperen. Ui en paprika in de olie bakken. Teentje knoflook uitpersen en even meebakken. Tomatenpuree en circa ½ theelepel paprikapoeder hierdoor mengen. Voeg ½ dl witte wijn toe. Even doorwarmen en wegzetten. Aardappels schillen en in hapklare blokjes snijden. Koken in water met zout (ca. 15 minuten). Ze moeten gaar zijn. Doe de aardappels en het pakje vissoep in 1,5 liter water en 100 gram spaghetti bij het prutje. Kook dit in circa 10 minuten gaar. Voeg de garnalen nu toe en laat ze meewarmen of als je de soep opwarmt.

Deze soep wordt lekkerder als hij een nacht heeft gestaan.
Bron: van een vriendin

Geen opmerkingen: