Je kunt hierbij variƫren met de sterkte van de smaak citroen. Meer citroen toevoegen is uiteraard wat meer citroensmaak.
Benodigdheden:- bakvorm 10x15 cm of ronde bakvorm rond 20 cm
Voor de bodem:
- 115 gram roomboter
- 50 gram kristalsuiker
- 125 gram bloem
- geraspte schil van 1 citroen
- snufje zout
Voor de vulling:
- 2 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 15 gram bloem
- sap van 1,5 citroen
- poedersuiker
Bereidingswijze:
Vet de bakvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het zout en de suiker voor de bodem in een kom. Snij de boter in blokjes en voeg samen met de citroenrasp toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Verspreid het deeg over de onderkant van de bakvorm (duw het met je vingers naar de hoeken toe). Verdeel zo gelijk mogelijk. Zet de vorm in de oven en bak 15-20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is (de bodem is nog zacht dat is normaal).
Zeef ondertussen de bloem voor de vulling in een kom en meng met de eieren, de suiker en het sap van 1 of 1,5 citroen. Klop met een garde door elkaar. Giet het citroenmengsel op de gebakken bodem. Zet de vorm terug in de oven en bak nog 15-20 minuten of totdat de zijkanten goudbruin zijn en de bovenkant droog aanvoelt (hij is nog wel zacht). Haal uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Til de koek er dan met het bakpapier eruit en snij in de 8 stukken. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Bewaar in de koelkast.
Bron. www.yummyinmytummy.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten