Handig is om dit te maken in een boterkoekvorm. Daar zit een zwengeltje aan om de koek makkelijk los te maken. Heb je geen boterkoekvorm dan werkt een brownieblik ook. Alleen dan is het risico dat de koek scheurt als je de boterkoek er probeert uit te halen.
Benodigdheden:
(voor taartvorm van rond ca. 22/24 cm):
- 185 gr boter (de beste die je kunt krijgen, geen margarine!)
- 200 gr patentbloem
- 145 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden voor hete lucht) en vet het bakblik in. Meng alle ingrediƫnten, behalve de bloem, door elkaar. Zorg dat de suiker goed opgenomen is. Doe de bloem erbij (even zeven) en kneed het geheel goed door. Het is wel een plakkerig deeg/beslag. Verdeel het netjes over het bakblik en probeer het een beetje glad te strijken. Met een vork kan je er nog een ruitjespatroon in trekken. Voor een glans kan je het bestrijken met melk of eigeel. Zet het 20 tot 25 minuten in de oven. Even (ongeveer 5 minuten) laten afkoelen voordat je de koek eruit probeert te halen. Dit kun je het beste doen door er een plank op te leggen en dan blik en plank in 1 keer om te draaien.
Bron: www.druppels.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten