Benodigheden:
- 90 gram cacaopoeder
- 240 gram bloem
- 100 gram poedersuiker
- 300 gram suiker
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 120 ml zonnebloemolie
- 4 eieren
Bereidingswijze:
Mix in een kom cacao, suiker en zonnebloemolie. Doe 1 voor 1 de eieren erin en mix goed. Ik heb dit gewoon met een houten lepel gedaan. Maar met de mixer zal misschien ook wel kunnen. Zeef bloem, bakpoeder en zout. Voeg dit bij het cacao mengsel. Bedek het mengsel en doe dit 4 uur in de koelkast of een half uur in de vriezer. Zelf doe ik het altijd in de vriezer. Even een half uur wat anders doen en dan kun je weer verder met de koeken. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Pak een ice cream scoop om rondjes van het deeg te maken of gebruik gewoon je handen. Mijn ervaringen is dat het met je handen prima gaat. Maak de bolletjes niet te groot want ze worden veel groter zodra je ze in de oven stopt. Daarna rol je de bolletjes door de poedersuiker en leg je ze niet al te dicht op de bakplaat. Ik doe er altijd 12 op een bakplaat. Zie hieronder hoe groot ik de bolletjes maak.
Mocht het op een gegeven moment moeilijk worden om bolletjes te maken daar het aan de handen blijft plakken doe het dan even in de koelkast. Als ik 12 bolletjes in de oven heb dan zet ik het cacao mengsel even in de koelkast. Bak ze 10 tot 15 minuten en laat ze dan afkoelen.
Bron: www.deleukstetaarten.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten