dinsdag 9 april 2013

AARDAPPEL GROENTESCHOTEL


 
Ik eet graag gezond en makkelijk en liefst niet elke week hetzelfde. Dit recept kwam ik tegen op de site van Maggi. Wel weer aangepast. Ik had nl. maar 1 zak Italiaanse roerbakgroenten van 400 gram. Daarom nog 1 groene en gele paprika erbij gedaan die ik nog had liggen. Tevens de ham vervangen door gerookte kipfiletreepjes. Ook geen aardappelschijfjes kant en klaar gekocht maar zelf voorgekookt. Maar een prima gerecht om nog een keer te maken.

Benodigdheden (4 personen):
- 1 pakje Maggi 4 kazen saus
- 600 gram Italiaanse roerbakgroenten
- 2,5 tomaat in stukjes (kan prima wat meer)
- 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 150 gram achterham in reepjes
- 75 gram geraspte jonge kaas
- 1,5 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:


Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok en roerbak de groenten in 4 minuten gaar. Bak de tomaat 3 minuten mee. Bereid de saus volgens de instructies op het pakje.
Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de ham (of in mijn geval de gerookte kipfilet reepjes) en de groenten dan de rest van de aardappelschijfjes en schenk de saus erover. Bestrooi het gerecht met kaas en bak het in 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

Bron: www.maggi.nl

Geen opmerkingen: