donderdag 11 april 2013

APPELKRUIMELPLAATKOEK (KOEK VAN KEES)



Dit is een heerlijke appelkruimeltaart. Dit wordt ook wel koek van Kees genoemd.
De ingrediënten die ik hieronder vermeld zijn voor een bakplaat. Zelf maak ik de taart meestal in een springvorm van rond 24 cm. Hiervoor dan de helft van de genoemde ingrediënten nemen.

Benodigdheden (voor een bakplaat):
- 400 gram boter
- 500 gram lichtbruine basterdsuiker
- 250 gram havermout
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 knotsen van appels (8 kleinere)
- kaneel
- suiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.  Zelf vet ik altijd in met bakspray. Smelt zachtjes de boter. Als het te hard gaat wordt de boter bruin wat niet de bedoeling is. Roer dan eerst de basterdsuiker erdoor en daarna de havermout. En tenslotte het zelfrijzend bakmeel. Op deze manier krijg je een flinke hoeveelheid kruimeldeeg (goed mengen is genoeg, kneden is niet nodig). Verspreid driekwart van het deeg over de bakplaat en druk het goed aan.
Snipper de appels. Vermeng de appels met kaneel en suiker en verdeel dit over de koek. Druk de snippers goed aan. Verkruimel tenslotte het laatste deel van het deeg over de appels en druk alles nog eens goed aan. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de koek goed  ''droog" bakken. Neem de plaat uit de oven en verdeel in stukjes. Laat deze op de plaat afkoelen totdat ze hard genoeg zijn om eraf te halen en laat ze verder op een rooster afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Bron: www.deleukstetaarten.nl

Geen opmerkingen: