maandag 8 april 2013

FUDGE

 
Het originele recept geeft het volgende aan:

Benodigdheden:
- 1 blikje gecondenseerde melk (is van Friesche vlag en staat bij Albert Heijn bij
  de Conimex producten)
- 400 gram chocolade in stukjes (kan elk soort chocolade zijn)
- een handvol pinda's
- een handvol mini marshmellows of grote marsmellows in vieren geknipt

Toen ik besloot om dit te gaan maken had ik geen pinda's. Hiervoor in de plaats borrelnoten gedaan. Ook nog cranberries in huis en deze er ook bij gedaan.

Extra:
ovenschaal vierkant of rechthoekig bekleed met bakpapier
grote pan en kleine pan voor au bain marie

Bereidingswijze:
Vul de grote pan met water. Niet te veel water. Hang de kleine pan in de grote pan. Zorg dat de kleine pan het water niet raakt. Giet het blikje gecondenseerde melk in de kleine pan en doe hierbij de stukjes chocolade. Laat dit op een laag vuurtje samensmelten tot een smeuiig geheel. Zodra de melk en chocolade goed vermengd zijn met elkaar haal je de pan van het vuur en doe je de pinda's en marshmellows en eventueel de cranberries erbij. Roer dit even door elkaar en stort dit mengsel in de ovenschaal. Zet dit minstens een halve dag in de koelkast om dit af te laten koelen en hard te laten worden. Snij de fudge in kleine stukken.
Zie bijgaande foto's om het te verduidelijken.

Bron: www.deleukstetaarten.nl


Geen opmerkingen: