zondag 15 september 2013

STROOPWAFELTAART

Voor het aansnijden is een scherp mes wel handig.


Benodigdheden voor een springvorm van 20 cm:
- 10 stroopwafels
- 4 eetlepels karamelsaus
- 250 ml slagroom stijfgeklopt met 2 zakjes klop fix
- 150 gram monchou
- 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:
Doe bakpapier in de springvorm. Verkruimel 5 stroopwafels. Je kan dit doen met een keukenmachine of je kan de stroopwafels met je handen verkruimelen. Als de stroopwafels verkruimeld zijn doe je deze in een bakje en voeg je de karamelsaus toe. Roer dit door elkaar en doe het in de springvorm. Druk de koekkruimels aan met een vork. Slagroom mengen met de monchou. Dan vanillesuiker toevoegen. Schep het monchou slagroommengsel over de stroopwafelbodem en strijk het geheel mooi glad. Verkruimel daarna nog 5 stroopwafels. Strooi deze verkruimelde stroopwafels op de taart. Eventueel kan je er nog wat karamelsaus over overheen strooien. De taart kan nu voor minimaal 2 uur de koelkast in. Als je taart echt stevig wilt hebben raad ik aan om hem minimaal 3 uur in de koelkast te zetten.

Bron: www.welke.nl






Geen opmerkingen: