Ik heb ze gemaakt met lichtbruine basterdsuiker. Maar kan ook met donkerbruine basterdsuiker.
Benodigdheden:
- 226 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 150 gram witte kristalsuiker
- 160 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1,5 tl vanille extract
- 295 gram zelfrijzend bakmeel
- 0,5 tl zout
- 270 gram chocolate chips (of chocola klein gehakt)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Klop de boter zacht en romig. Voeg de witte en bruine suiker toe en klop totdat het luchtig wordt (ongeveer 2 minuten). Klop nu de eieren er 1 voor 1 doorheen. Zorg dat je goed klopt na elke toevoeging. Voeg nu de vanille extract toe en klop totdat dit mooi is opgenomen. Maak de zijkanten van je kom schoon indien dit nodig is.
In een andere kom meng je het zelfrijzend bakmeel met het zout. Voeg deze droge ingrediƫnten toe aan het eimengsel. Doe dit in porties voor het beste resultaat. Voeg dan de chocolate chips (of de in stukjes gehakte chocolade) toe. Als het deeg nu heel zacht is dek het dan even af en plaats het in de koelkast voor ongeveer een half uur. Als het deeg goed is kun je beginnen met de koekjes maken. Leg ongeveer 2 el deeg per koekje op je bakplaat (35 gr). Voor kleinere koekjes kun je gewoon 1 el gebruikten. Bak de koekjes 10-14 minuten in een voorverwarmde oven, of totdat ze mooi goudbruin zijn rond de randjes. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Bron: www.plazilla.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten