Voor de liefhebber van pindakaas |
Benodigdheden:
-114 gram boter-150 gram suiker
-1 theelepel vanille essence
-1 groot ei
-250 gram pindakaas
-225 gram bloem
-1 theelepel bakpoeder
-snufje zout
-225 gram jam (ik nam aardbeien)
-75 gram gezouten pinda’s
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bekleed hem eventueel met bakpapier. ik heb het zelf in mijn rechthoekige bakvorm gedaan. Meng de boter en suiker door elkaar met de mixer. Voeg vanille, het ei en de pindakaas toe en mix dit tot het goed gemengd is. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en mix dit op een lage stand door elkaar. Tot het net mooi gemengd is.
Spreid 2/3 van het deeg in de bakvorm, druk dit goed aan. Verdeel de jam hierover. Mix de gezouten pinda’s met het overgebleven 1/3 deeg. Verkruimel dit deeg over de jamlaag. Bak de koek 30 minuten in de oven. Laat het 20 minuten afkoelen voor je het aansnijdt zodat de jam op kan stijven.
Bron: www.brendakookt.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten