vrijdag 8 november 2013

CARAMEL SHORTCAKE


Dit is echt heel erg lekker. Wel kleine stukjes snijden.

Benodigdheden:
Voor de bodem:
- 55 gram suiker
- 120 gram (room)boter
- 180 gram zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
Voor de vulling:
- 120 gram boter
- 120 gram suiker
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 lepel suikerstroop
Voor de topping:
- 170 gram chocolade naar keuze

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Een deeg maken van de 55 gram suiker, 120 gram (room)boter, 180 gram zelfrijzend bakmeel en snufje zout. Dit in een springvorm doen van rond 26 cm. Bakpapier is erg handig! Gaatjes erin prikken en dan 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden bakken. Voor de vulling 120 gram boter, 120 gram suiker, 1 blikje gecondenseerde melk en 1 lepel suikerstroop in een pannetje doen. Al roerend aan de kook brengen. Dan 5 tot 10 minuten al roerend laten koken. LET OP!!! Als je wilt proeven doe dat dan heel voorzichtig want de caramelmassa is KOKEND HEET! Dit gaat over de bodem en dan laat je het geheel afkoelen in de koelkast. Voor de topping 170 gram chocolade laten smelten en erover heen doen. Weer af laten koelen in de koelkast. Na ongeveer 20 tot maximaal 30 minuten kun je de shortcake al in blokjes snijden. Wacht je te lang dan is de chocolade keihard en is het veel moeilijker om in stukjes te snijden.

Bron: www.deleukstetaarten.nl

Geen opmerkingen: