Eventueel kun je de cake nog voorzien van een laag glazuur/icing. Dit zelf niet gedaan vanwege het vele suiker wat er dan nog bijkomt.
- 200 gr bloem
- 3 gr baking soda (= zuiveringszout wat je kunt halen bij een drogist)
- 4 gr bakpoeder
- 3 eieren
- 220 gr kristalsuiker
- 40 gr boter op kamertemperatuur
- 1 tl citroensap
- sap van 2 citroenen
- 130 ml zonnebloem olie
- snuf zout
Voor de icing (optioneel):
- 140 gr poedersuiker
- 3 el water
- sap van een 0,5 citroen
Bereidingswijze:
Verwam de oven voor op 180 graden. Mix de suiker en de boter luchting. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en het citroensap en de citroenrasp. Voeg nu de olie toe en mix het door elkaar. Voeg de bloem, het bakpoeder, de baking soda en een snuf zout toe en klop er een egaal beslag van. Vet een cakevorm van 23 cm in met wat bakspray of boter en giet het beslag in de vorm. Bak de cake in ongeveer 45 minuten af. Als de bovenkant te donker wordt dan dek je deze af met aluminiumfolie. De cake is klaar als een saté prikker er droog uitkomt. Laat de citroencake afkoelen op een rooster.
Bereidingswijze Icing (optioneel):
Maak een glazuur van de poedersuiker, het water en het citroensap. Giet de icing over de afgekoelde cake. Wat er naast valt kan je er met een lepel nog een keer overheen gieten. Laat de icing hard worden en geniet lekker van de starbucks citroencake.
Bron: www.uitpaulineskeuken.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten