donderdag 8 augustus 2013

BROWNIES

Brownies zijn erg lekker. Maar erg machtig. Neem dus een klein stukje!

Benodigdheden:
- 350 gr bittere chocola (60% - 70% cacao)
- 250 gr ongezouten roomboter
- 3 grote eieren
- 250 gram donkere basterdsuiker
- 50 gram bloem
- 1 flinke theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 115 gram walnoten of pecannoten (klein gesneden)
- eventueel een 1/2 theelepel vanille extract
- vierkant bakblik van ca. 23x23 cm

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 160-170 graden. Smelt de boter en chocolade samen au bain marie. Dat wil zeggen boven een pan met heet water, maar de bodem van de kom mag het water niet raken. (Dus een kleine pan in een grote pan zetten. In de grote pan water dan de kleine pan erin hangen en dan even testen of de bodem droog is). Met de mixer de eieren mixen zodat ze licht van kleur worden. Mix dan de suiker en zout erdoor en ga door met mixen totdat de massa dik en glanzend wordt. Schep dan voorzichtig de gesmolten chocolade erbij en eventueel het vanille extract. Daarna zeef je de bloem erboven met het bakpoeder en schep dat er voorzichtig doorheen. Als laatste de noten erdoor. Giet dit in het ingevette bakblik. Plaats het bakblik net iets onder het midden van de oven. Bak voor ongeveer 35 minuten. Test de gaarheid door een satéprikker in de brownie te steken. Het prikkertje moet er niet droog uitkomen. Er moeten wat vochtige kruimeltjes aan het prikkertje plakken. Laat het in de vorm afkoelen. Je kunt er ongeveer 16 browniestukjes uithalen.

Zo ziet de brownie eruit voordat het de oven ingaat.

Bron: www.smulweb.nl

Geen opmerkingen: