Dit gerecht kan natuurlijk ook gegeten worden met een andere pasta dan spaghetti
Benodigdheden (5 personen):
- 500 gram rundergehakt
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 3 tenen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 5 dl runderbouillon
- 3 dl rode wijn
- 2 blikken (400 gram) stukjes tomaat uit blik
- 1 theelepel suiker
- 500 gram spaghetti
- eventueel geraspte kaas
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Snij de ui, paprika, wortel en bleekselderij in stukjes. Pel de knoflook en pers uit met de knoflookpers. Verhit de olijfolie in een braadpan. Voeg de ui, paprika, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Roerbak dit voor 4-5 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en roerbak het geheel tot het gehakt bruin is. Voeg de wijn, bouillon en de tomaten toe. Schep door elkaaar. Breng aan de kook. Voeg de suiker toe en laat zachtjes pruttelen. Laat de saus 1 uur zachtjes koken. Roer af en toe. Kook na 50 minuten de spaghetti in een pan met ruim kokend water. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti op de borden. Verdeel de saus erover. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
Bron: www.yummyinmytummy.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten