Er zijn vele variaties van worteltaart. Ben van plan om ook een keer een andere variatie te proberen. |
Taart vult wel. Dus neem een klein stukje. Jacqueline bedankt voor het maken van de foto. |
Voor de taart:
- 4 eieren
- 300 gr (tarwe)bloem
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 185 ml zonnebloemolie
- 400 gr. geraspte wortelen (ik haal gewoon julienne wortelreepjes)
- 55 gr. gepelde walnoten
- 3 theelepels (1 zakje) bakpoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1/2 theelepel zout
Voor de romige glazuurlaag:
- 180 gr zachte boter
- 180 gr roomkaas
- 3 druppels vanille extract
- 250 gr poedersuiker
Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Walnoten grof hakken. Springvorm invetten. Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen. Zeef de bloem met zout, kaneel en bakpoeder. Mix dit met het eiersuiker mengsel. Meng de gehakte walnoten en de wortelen er door heen. Doe dit mengsel in de bakvorm en bak ongeveer een uur tot een houten prikker er droog uitkomt. De taart zal goed rijzen. Af laten koelen in de vorm.
Glazuur:
Meng eerst de zachte boter met de poedersuiker zodat het een beetje stijf wordt en goed gemengd is. Vervolgens roer je er de roomkaas en het vanille extract door. Goed mengen zodat je een mooie romige massa hebt. Hiermee bestrijk je de taart.
Aanvulling: vond zelf dat het te veel glazuur was om er de taart mee te bestrijken. Heb daarom de taart door midden gesneden en een laag van het glazuur er tussen gedaan. Volgens mij kun je best wat minder glazuur maken. Hou je niet zo van het zoete dan zou ik minder poedersuiker toevoegen. Is een beetje experimenteren.
Bron: www.smulweb.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten